ISTRAŽIVANJE Skoro tri četvrtine Rusa glasalo bi za Putina

Foto: GOVERNMENT PRESS SERVICE / EPA;

Gotovo 74 odsto Rusa bi glasalo na izborima za aktuelnog ruskog predsednika Vladimira Putina, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je objavljeno danas, dva meseca uoči planiranih predsedničkih izbora u Rusiji.Ispitanicima je postavljeno pitanje koga bi podržali ako bi se predsednički izbori održali ove nedelje, prenela je agencija Tass.

Oko 7,2 odsto Rusa reklo je da bi svoj glas dalo kandidatu Komunističke partije Pavelu Grudininu, a 4,7 bi podržalo lidera Liberalno demokratske partije Vladimira Žirinovskog. Za kandidatkinju Partije gradjanske inicijative Kseniju Sobčak glasao bi jedan odsto gradjana Rusije, a ostali kandidati imali bi ispod jedan odsto glasova, pokazuje anketa.

Prema istraživanju, u ovom trenutku očekivana izlaznost je 67 odsto glasača. Broj glasača koji bi glasao za Putina veći je medju onima koji zasigurno planiraju da izadju na glasanje, a taj broj iznosi 81,1 odsto, pokazuje anketa. Istraživanje je sprovela vodeća nacionalna agencija za ispitivanje javnog mnjenja, od 8. do 10. januara.

Izvor: blic.rs