Nikolić postao penzioner

Kako ovaj list navodi Nikolić je zahtev za odlazak u starosnu penziju podneo 31. maja, istog dana kada je na Andrićevom vencu predao dužnost svom nasledniku Aleksandru Vučiću.

Prema odredbama Zakona o predsedniku Republike, Nikoliću pripadaju beneficije i po isteku mandata. tako je tim aktom propisano da ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, službeni automobil, status počasnog predsednika i diplomatski pasoš.

Iako je penzioner, Nikolić će voditi Kancelariju Saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. kako je “Blic” već pisao bivši predsenik će udomiti 30 stalno zaposlenih saradnika.

Nikoliću je tako produžen vek političkog trajanja ovom novostvorenom državnom institucijom, a rad svite, koja je doskoro boravila na Andrićevom vencu, nastaviće da finansiraju poreski obveznici Srbije. Ono što bode oči je to što će ovo novo Nikolićevo poslovno čedo imati više zaposlenih nego mnogo značajnije državne institucije koje obavljaju važne poslove za građane Srbije.

Izvor: blic.rs