Odlaze nerado iz „Fjata” i uz otpremnine od 10.000 €

Broj radnika “Fijata” koji su podneli zahtev za dobrovoljni odlazak iz fabrike biće poznat danas. Nekima je i “sugerisano” da dođu i da se prijave za “dobrovoljni” odlazak iz firme

Nekima je i “sugerisano” da dođu i da se prijave za “dobrovoljni” odlazak iz firme.

– Nerado, ali prelomio sam. Prijavio sam se za otpremninu jer ko zna šta će se posle desiti, da li ću biti tehnološki višak i kakvi će uslovi važiti u tom slučaju – priča jedan radnik koji ne želi da mu pominjemo ime.

Kako saznajemo, radnici “Fijata” koji će ostati bez posla već su počeli da se prijavljuju na tržište rada, odnosno Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

U “Fijatu” se, zbog smanjenog obima proizvodnje, ukida jedna smena a to bi prema procenama sindikata značilo da bez posla ostaje između 700 i 900 zaposlenih u ovoj kompaniji. Tom broju vrlo verovatno, će se priključiti i jedan broj radnika koji rade u kompanijama koje delovima snabdevaju “FKA Srbija”.

Izjašnjavanje o dobrovoljnom odlasku iz fabrike počelo je 27. juna. Poslovodstvo prekobrojnim radnicima nudi stimulativne otpremnine koje se kreću od oko 4.800 evra za radnike koji u ovoj fabrici rade tri godine, pa do više od 10.000 evra za one koji imaju više od 30 godina radnog staža. Reč je o radnicima kojima je priznat raniji staž iz “Zastave”.

Izvor:  novosti.rs

Show Buttons
Hide Buttons