FIJATOVI AUTOMOBILI SVE BLIŽI RUSIJI?! Vučić i Čepurin o bescarinskom izvozu srpskog brenda (FOTO)

 

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim ambasadorom Čepurinom o sveukupnim odnosima dve zemlje posebno u vezi sa pomakom ideje o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila

Aleksandar Vučić i Aleksandar Čepurin

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije u BeograduAleksandra Čepurina, koji je premijera upoznao sa pozitivnim pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine.

To će, kako se navodi, omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i po drugim tačkama uzajamne trgovine.

Ruski diplomata i srpski premijer su zaključili da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.

Premijer Vučić i Čepurin su razgovarali o sveukupnim odmnosima dveju država, a zajednički zaključak je da se oni dobro razvijaju u obostranom interesu.

Konstatovano je da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja do predstojeće posete predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Izvor: telegraf.rs