U SRBIJI DANAS I SUTRA DO 40 LITARA KIŠE PO KVADRATNOM METRU: Dramatično upozorenje meteorologa!

Hidrometeorološki zavod upozorava da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji 7. i 8. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava

Oluja, nevreme, kiša

Foto: Ilustracija / Tanjug/Aleksandar Ćirić, Dimitrije Nikolić

U Srbiji će danas i sutra pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. Hidrometeorološki zavod objavio i hidrološko upozorenje. Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava, piše RTS.

U jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu danas, a u ponedeljak u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji biće obilnih padavina sa ukupnom količinom od 20 do 40 litara po metru kvadratnom. U jugozapadnoj i južnoj Srbiji očekuju se i obilnije padavine.

Hidrometeorološki zavod na svom sajtu upozorava da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji 7. odnosno 8. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava.

Narednih dana na Dunavu od Slankamena do Smedereva vodostaji će se kretati iznad i oko granica redovne odbrane od poplava.

Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će od 7. do 9. marta biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.