MEDVEDEV NIKAD OZBILJNIJI: Rusija i Zapad su u novom Hladnom ratu!

MINHEN – Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je danas u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat.
“Još su žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, dogodio se kolaps zbog migrantske krize, odnosi između EU i Rusije su se pokvarili, u Ukrajini je građanski rat”, rekao je Medvedev.Kako je rekao ruski premijer, politički kurs NATO ostaje neprijateljski i zatvoren prema Rusiji.Prema njegovom mišljenju, odsustvo dijaloga između zapadnih zemalja i Rusije, uključujući i globalna pitanja, je abnormalno a problem u komunikaciji priznaju svi – i Rusija i Zapad, prenosi Tas s.Samo redovna saradnja između Rusije i SAD može da vodi ka normalizaciji situacije u Siriji, rekao je Medvedev.”Pod tim redovna, mislim, svakodnevna saradnja”, dodao je ruski premijer.

Medvedev je ponovo odbacio optužbe da ruske vazdušne snage bombarduju civile u Siriji.

“Nema dokaza da bombardujemo civile iako nas svi optužuju da to činimo. Rusija ne pokušava da ostvari neke tajne ciljeve u Siriji. Jednostavno pokušavamo da zaštitimo naše nacionalne interese”, rekao je on, dodavši da Moskva želi da spreči ekstremiste da stignu do Rusije.

Medvedev je , takođe, rekao da ukoliko situacija u Siriji i na drugim žarištima ne bude normalizaovana postoji opasnost da terorizam postane “nova vrsta rata” u koji će biti uvučen čitav svet.On je takođe rekao da nema potrebe bilo koga plašiti kopnenom operacijom u Siriji, prenosi Rojters, navodeći da nije jasno na šta je Medvedv mislio.

Izvor: kurir.rs